fbpx
Gasztro,  Mindennapok

Szülinapi piknik kosárka

Ünnepi gondolatok ínycsiklandozó recepttel Gabitól.

Flanci napokon belül hat éves lesz.

Ha az anyukája nem mondta volna, akkor is tudnám, mert elárulja a hiányos fogsora. Iskolaérett, eleven kislány, olyan folyton mozgó. Hiába a díszes ünneplőruha, a fodrok alól kikandikál a már gyógyulófélben lévő, de még mindig sebes térde. Virágcsokorral a kezében, és ballagó tarisznyával az oldalán repked egyik óvónénitől a másikig. Búcsút int és ősszel megkezdi az iskolát.

Flancos hat éves lett. Már begyógyult rég minden seb a térdén, amit a kezdeti buktatók ejtettek rajta. Az iskolát már rég kijárta, de a tanulás mindennapos. Tanul és tanít, vagy inkább formál. Ízlést formál. A fodrok mára rafinált ráncok lettek és a virágok a kezéből a ruhái anyagára kerültek.

A kertben hamarosan flancos ünneplés veszi kezdetét. Időnként már hallani az összecsendülő poharakat, miközben a teret finom illatok járják át. A boldog születésnap ünneplése hamarosan megkezdődik.

Én most ezzel az ínycsiklandó pitével kívánok boldog születésnapot! 

Hozzávalók:

•450 gramm leveles vajas tészta
•200 gramm kemény sajt
•1 db kisebb cukkini
•1-2 fej gomba
•1 pritaminpaprika
•250 ml tejszín
•2 tojás
•só, bors
•tetszés szerint zöldfűszerek
•1-2 szál újhagyma

Elkészítés:

Előkészítjük a piteformákat. Én 8 db 10cm-es formát választottam, de lehet akár egy nagy piteforma is. A zöldségeket és a sajtot is burgonyahámozóval vékonyan felszeleteljük.

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a formákat. Ezután középről indulva, tetszés szerint, beletekerjük a vékonyan felszeletelt zöldségeket és a sajtot a tésztába, egészen a pereméig. A tojásokat a tejszínnel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a zöldfűszereket és felöntjük vele a zöldségekkel és sajttal megtöltött formákat. 180 fokon (hőlégkeverés) pirosra sütjük.

Raffer Gabriella